Health : Kayla Itsines UPDATE I

Niet onderuit gezakt op de bank kunnen zitten van de spierpijn: CHECK!
Het bed uit moeten rollen, omdat je benen niet meer echt willen: CHECK!
Kayla vervloeken: DRIE DUBBEL CHECK!

IMG_1714

De eerste twee weken van de Bikini Body Guide heb ik er op zitten en samen met Nienke heb ik Kayla al aardig wat keertjes vervloekt. Wat is het afzien en wat is het zwaar, maar als je er een training op hebt zitten voel je je echt mega gemotiveerd en voldaan. Hoe zwaar het ook is, je wilt jezelf en Kayla niet teleurstellen.

De eerste week konden Nienke en ik na dag 1 al bijna niet meer lopen van de spierpijn in de benen, op de woensdag kwamen daar de buikspieren bij en werd zitten ook een hele opgave en nadat we op vrijdag de full body workout hadden gedaan en op het terras neerstreken, voelden we ons twee flubberende Manke Nelissen… Jeetje, wat hadden wij een spierpijn! Auw auw auw!

IMG_1804

De oefeningen in de eerste week zijn goed te doen, maar ik heb echt een gruwelijke hekel gekregen aan lunges (al heb ik deze altijd verschrikkelijk gevonden). Balans houden, al je spieren voelen in je benen die je je maar kan voorstellen en dan toch nog net even iets dieper moeten zakken om de oefening effectief te maken… Juk, nee, lunges gaan nooit mijn beste vriendjes worden. Squats daar in in tegen vind ik heerlijk om te doen, jumping squats, weighted squats, sumo squats, I LOVE IT!

En toen was het tijd voor de tweede week, opnieuw afzien, maar ook deze hebben we overleefd, en deze week hebben we de commando’s en wederom de lunges het moeten ontgelden bij mij. Duidelijk is dat deze twee oefeningen voorlopig nog geen vriendjes van mij gaan worden…

Maar ik kan jullie vertellen dat eerste training van week 3 geweldig ging, deze is weer hetzelfde als de eerste training van week 1 en WOW! Wat merk ik al een verschil. Conditie gaat met sprongen vooruit en ook de oefeningen gaan me veel makkelijker af. Lichamelijk voel ik me al wat fitter en ik heb het idee dat je ook langzaam al enig resultaat kan zien! WHOEHOE!

IMG_1517

En nu… volhouden, dat is de grootste opgave van allemaal.

Ik merk dat het sporten eindelijk wel een vaste plaats in mijn weekindeling begint te krijgen, maandagavond  half 8, woensdagavond half 8 en vrijdag half 8 of zondagmorgen half 10 zijn tijden die zo goed als geblokt zijn in mijn agenda, een goede houvast, waar natuurlijk een keer van afgeweken kan worden, maar door me er aan te houden zorgt het voor rust! Heerlijk.

Hopelijk ben ik over twee weken nog steeds zo enthousiast en kan ik jullie over een tijdje vertellen dat Kayla ook bij mij voor een mega geweldige amazing over the top make-over van mijn lijf heeft gezorgd…

‘The Best Version of Me’ zal niet vanzelf komen, het zal afzien blijven… maar I’ll keep working on it!

Liefs,

Ingrid

 

2 gedachten over “Health : Kayla Itsines UPDATE I

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s