Food | Citroen kwarkcake met bosbessen

Zoals beloofd; Ingrid and Blog is back in business! Volgende week donderdag ben ik jarig en gisteren kreeg ik van mijn moeder al mijn eerste verjaardagscadeau; een Nespresso! Wauw! Natuurlijk kan ik dit niet voorbij laten gaan zonder iets lekkers te bakken om dit te vieren. Oh, en misschien nog wel belangrijker… Het is ook tijd om de nieuwe huisstijl te vieren die lieve Michelle Martens voor mij ontworpen heeft!

Aangezien ik vorig weekend in Amsterdam flink genoten heb (dit had je kunnen volgen via mijn instagram @ingrid.and.blog ), vond ik dat ik wel een enigzins verantwoorde traktatie moest maken. Aangezien ik geen zin had om naar de supermarkt te rijden, keek ik wat ik nog in huis had en voila: de citroen kwarkcake met bosbessen was geboren!

IMG_0618

Three cheers for that!

Ingrediënten:
4 eieren
150 gram kokosbloesemsuiker
200 gram amandelmeel
1/2 zakje bakpoeder
80 ml kokosolie
1 citroen (voor rasp en sap)
4 eetlepels magere franse kwark
100 gram bosbesssen (vers zijn ze het allerlekkerst)

IMG_0616

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Mix de eieren samen met de suiker tot een gladde luchtige massa.
3. Voeg de olie (smelt hem even in de magnetron als deze nog hard is) en de kwark toe en klop dit door het eiermengsel.
4. Rasp de schil van een citroen en pers de citroen uit. De citroenrasp en het citroensap meng je nu ook door het beslag.
5. Voeg de bakpoeder en het amandelmeel toe en roer het beslag goed door.
6. Als laatste voeg je de bosbessen toe, maar laat er een paar over die je als je cake een paar minuten in de oven staat erover heen gooit (anders zakken ze allemaal weg in het beslag).
7. Bak de cake nu in ongeveer 60 minuten af. Controleer met een sateprikker of de cake klaar is, als de sateprikker droog uit de cake komt, dan is de cake klaar.
8. Laat de cake even afkoelen op een rooster en daarna is het smullen geblazen! NOMNOMNOM!

Liefs,

Ingrid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s