Health | Race Thoughts : Roermond CityRun 10k

En toen was het alweer meer dan een jaar geleden dat ik voor het laatst iets heb gepost hier! Schandalig! Toch kan ik het echt niet laten om een blogje te typen over gisteren…

 

Mijn eerste echte run OOIT! Oh my, oh my, wat vond ik het spannend! Een maand geleden dacht ik opeens; ‘Ja, ik ga de 10 kilometer knallen, in m’n eigen stadje!’, dus schreef ik me op 14 maart rond de klok van 22.00 uur ’s avonds in. Niet wetende dat mijn papa op dat moment net opgenomen werd in het ziekenhuis en helaas drie dagen later zou overlijden, na een oneerlijke strijd tegen kanker…

Toen ik me inschreef nam ik me voor op flink aan de bak te gaan en echt te gaan trainen, maar juist ja, ik zie het jullie bijna al denken, dit is dus niet gebeurd! Oeps…

Mijn hoofd stond er niet naar en ik had dingen te doen die zoveel energie van me wegnamen dat ik het sporten en het rennen een beetje heb laten versloffen. Twee weken geleden heb ik het rennen weer opgepakt, samen met het fitnessen wat ik altijd al deed, want ook dat ging gewoon even niet.

IMG_0174

Voor ik zelf aan de bak mocht gisteren, had ik Fon en Judith al aangemoedigd tijdens hun eerste 5k race ooit. KANJERS! En toen mocht ik me zelf langzaam richting het startvak gaan begeven, nadat ik zelf eerst nog drie keer naar de wc geweest om de laatste zenuwdruppeltjes eruit te gooien. Eenmaal in het startvak waren de zenuwen helemaal niet meer te hebben en ik was dan ook erg blij toen om 12.30 het startschot klonk en ik kon beginnen met mijn run, maar toen begon het pas echt….

KM1:
‘WAAAAH, het startschot, let’s go!
‘Jeetje wat een mensen staan er in de stad’
‘Hoh, wat lopen jullie me allemaal in de weg, move ‘m ff!’
‘OH MY! Daar is het eerste KM bord al! YAY! Nog maar negen te gaan!’

KM2:
‘He he, eindelijk wat meer ruimte.’
‘Ingrid, hou je eigen tempo aan, laat je niet gek maken!’
‘Hmmmm, zal ik wat drinken ja of nee? Naaaah, laat maar zitten…’

KM3:
‘ Jeetje, wat is dit een saai stuk om te rennen.’
‘Kom op Ingrid, zo snel mogelijk terug richting binnenstad, daar is het feest!’
‘WOW! Ik ren een snellere pace als dat ik gedacht had!’
‘Kan ik dit volhouden?’

KM4:
‘Oh damn, ik dacht dat je voetbalvelden van SHH op 5k lagen, ik heb er pas vier op zitten..’
‘Awh, hoe lief, oude opaatjes en omaatjes die ons vooruit schreeuwen!’
‘Nu iets drinken dan? Laten we het eens proberen… Nop dit gaat het niet worden! Waarom heb ik geen rietjes bij me!’

KM5:
‘Eindelijk voorbij Herten, op naar Ool!’
‘Hmmmm, mijn pace is nog steeds wel meer dan prima te noemen! YAY!’

KM6:
‘Noooooo, tegenwind! Aaaah!’
‘Blegh, stomme dijk, ik wil weg hier!’
‘Alles doet pijn! Moet ik gaan lopen?’

KM7:
‘YES! De dijk overleefd!’
‘Hey, daar staat mijn neefje, kom ik ga nog een keer wat proberen te drinken!’
‘Dat was niet zo’n slim idee, AA all over the place, great!’
‘Pot jan jopjes, ik plak helemaal! JUK!’

KM8:
‘Op naar de Rode Brug, dan zijn weer bijna terug in de stad! YAY!’
‘Oh no, steken in mijn zij, dit is niet chill!’
‘Awwwwh! YES! Fon en Judith! Wat lekker die Aquarius, even snel een slokje en door!’

KM9:
‘NOOOOO, dit bergje achter de Rode Brug was ik even vergeten! AUW!’
‘Overleefd, over 500 meter ben ik in de Voorstad Ingrid, knallen!’
‘Yay, overal mensen en bekenden, wat een feestje!’
‘Oh no, moet ik nou echt nog linksaf slaan richting Nautilus, waarom mag ik niet meteen de Voorstad in…Grrrrrr!’

KM10:
‘De laatste 1000 meter Ingrid, alles geven!’
‘Ja, ja, jaaaaa! De Roerkade! NOG 400 meter!’
‘Crap, dit heuveltje richting de Markt is er ook nog ja, meh!’
‘Auw, auw, auw! Mijn kuiten!’
‘WHOEHOE! Sjoerd!’
‘Ja, ik ben boven! Nu een sprintje richting de finish!’

After:
‘OMG! 10k, DONE!’
‘DORST!’
‘WAAR IS IEDEREEN’
‘WAT WAS MIJN TIJD?’

IMG_0236

Oh jongens wat een belevenis! Wat een run! Loved it! Volgens mijn Strava en mijn Fitbit heb ik de 10k geknald in 59,58. Volgens de metingen van de CityRun heb ik er echter 1 uur en 40 seconden over gedaan, wat overigens voor een eerste 10k nog steeds best wel prima is! Zelf had ik ingezet op een tijd van 1 uur en 5 minuten, maar dat heb ik dus RUIM gehaald. De tijd die ik nu heb neergezet vraagt wel om verbetering, want ook op de officiële tijdmetingen wil ik onder dat uur gaan rennen! Ik weet nu dat het kan….

IMG_0238

 

 

 

 

4 gedachten over “Health | Race Thoughts : Roermond CityRun 10k

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s