Health: Detox, The Aftermath…

3 Dagen zijn met vlagen voorbij gevlogen en op sommige momenten had ik de klok wel een aantal uur naar voren willen zetten, maar… I DID IT!

IMG_8180

Mijn eerste 3-daagse sapjes-detox-kuur is een feit! YEAH! Hoe lekker ik me nu ook voel, die sapjes waren op zijn tijd echt een hel. Of ja, niet zo zeer de sapjes waren een hel, maar vooral de lichamelijke ongemakken die ik kreeg door het nuttigen van deze monstertjes waren een drama…

FullSizeRender

De eerste dag, afgelopen zondag, ging voorbij, alsof er niets aan de hand was. De sapjes smaakte me heerlijk en een hongergevoel heb ik niet gehad! ‘YES’, dacht ik, ‘Al die lichamelijke kwaaltjes waar je bij iedereen die ooit een detox heeft gedaan over leest gaan aan mij voorbij!’.  Een les die ik nu toch echt wel geleerd heb, is om niet te vroeg te juichen.

IMG_8268

Maandag begon ook prima, beginnen met warm water met citroen en daarna als ontbijt een heerlijke ‘Super Detox Smoothie’ van Jason Vale. Delicious! Ook het lunch-sapje was nog geen enkel probleem en op het werk heb ik nog genoten van mijn ‘H20-detox juice’ (MIJN FAVORIET!), maar toen werd het avond en na mijn 5de sapje van die dag sloeg de gemoedstoestand helemaal om. Ik kreeg hoofdpijn boven mijn linkeroog,  mijn migraine-aanvallen vielen er echt bij in het niet en als bonus kreeg werd ik ook nog eens een keer flink misselijk, alsof de hoofdpijn alleen nog niet erg genoeg was. Om half 9, meteen nadat ik de sapjes voor dinsdag had voorbereid, lag ik dan ook al braaf in bed om een poging te doen om te gaan slapen. Gelukkig lukte dit, maar rond 1 uur ’s nachts werd ik wakker en had de hoofdpijn zich van links naar rechts verplaatst, nog niet echt een verbetering dus! Dinsdagmorgen was de hoofdpijn gelukkig helemaal verdwenen!
IMG_8163
De derde dag van de detox was appeltje eitje, de sapjes smaakte me weer heerlijk en een hongergevoel heb ik wederom niet gehad, maar oh wat was ik vanmorgen blij met mijn bakje havermout. Ik had weer iets te kauwen (voor zover je havermout nog moet kauwen).

IMG_8159

Conclusie: honger heb ik niet gehad, de smaak van de sapjes was heerlijk, maar die vervelende hoofdpijn en misselijkheid hadden me wel bespaard mogen blijven. Desondanks weet ik zeker dat ik een ‘juice-cleanse’ vaker zal gaan doen, omdat ik me lichamelijk nu echt on top of the world voel! Stiekem ben ik ook nog een paar kilo’s kwijt, maar ik verwacht niet dat dit blijvend zal zijn helaas. Nu de juicer toch weer op het aanrecht staat, ga ik zeker weer fanatieker met dat ding aan de slag en ga ik proberen om elke dag minimaal 1 juice op te nemen in mijn eetpatroon!

Hou jij wel van een uitdaging en een mix-up in je eetgewoontes? Probeer dan zeker de 3-day Detox van Jason Vale eens uit. I liked it a lot!

Binnenkort kunnen jullie dan ook een aantal van mijn favoriete juices met recept hier op de site vinden!

Liefs,

Ingrid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s