Me: The best version of me!

Waar normaal gesproken de woorden voor de blogposts zo uit de lucht komen vallen, is dat nu helemaal niet het geval. Waarschijnlijk omdat ik nog nooit een persoonlijk bericht op mijn blog heb geplaatst…

FullSizeRenderTime to change!

De afgelopen drie weken heb ik een heerlijke vakantie gehad in Canada samen met mijn ouders, broertje en mijn vriend. We hebben een ontzettend mooie rondreis gemaakt en we hebben onze ‘familie’ (niet-echt-familie-maar-zo’n-goede-vrienden-dat-het-als-familie-voelt) opgezocht. De laatste week van deze vakantie hebben samen met hen onze vakantie afgesloten met een week in een cottage. Hier had ik dus alle tijd om alles eens even op een rijtje te zetten.

In maart 2014 overkwam me iets, waarvan ik nooit dacht dat het mij zou gebeuren… Ik had een burn-out en wat voor eentje. Van de ene op de andere dag  (nou ja, stiekem voel je het al heel lang aankomen, maar druk je het ontzettend ver weg zodat je er naar je eigen idee niets van merkt) zat ik ziek thuis. Het enige wat ik nog kon was slapen, slapen en nog een slapen. Mijn energie was compleet weg.

Ik weet niet beter dan dat ik altijd bezig was. Was het niet met school of werk dan was het wel met iets anders. Een dag had 24 uur en die gebruikte ik het liefst allemaal, maar dat ging niet meer. Alles was me teveel, school, stage, werken bij de Appie, mijn werk bij She Clothes, dansles geven, saxofoon spelen, het bakken van taarten en de vervelende nasleur van een vorige relatie… Ik was op! Mijn lichaam wilde niet meer en mijn hoofd stond op ontploffen…Schermafbeelding 2015-08-12 om 01.12.27

In mijn hoofd liepen dingen niet zoals ze moesten lopen en de onzekerheid die ik altijd heb gehad kreeg opeens de overhand. Alles trok ik in twijfel en vooral mezelf. Ik was niet blij met mezelf (en dan druk ik het nog zacht uit), ik voelde me een nietsnut, iemand die niets af kan maken en in de ogen van sommige mensen niets goed kan doen. Dit gevoel matte me helemaal af. Gelukkig heb ik na een goed gesprek met de huisarts de stap durven te maken om te gaan praten met een psycholoog en ‘oh boy!’ wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb, maar toch heeft het niet alles voor me opgelost.

Vanaf september ben ik school en stage weer op gaan pakken en ook het werk bij She Clothes kwam weer terug. Ik ging de dingen doen die me gelukkig maakte en dat werkte! Tot ik afgelopen weken op vakantie weer aan het denken also known as piekeren sloeg . ‘Is het wel goed genoeg wat ik doe?’, ‘Ben ik blij met mezelf?’, ‘Wat wil ik nou eigenlijk?’. Even voelde het alsof ik weer terug bij af was, maar zover is het (nog) niet gekomen en dat zal ook niet gebeuren!
Schermafbeelding 2015-08-12 om 01.11.13
Voor mezelf heb ik daarom een lijst opgesteld met doelen die ik mezelf stel tot aan het einde van het jaar. Dingen moeten veranderen, anders ben ik dadelijk weer terug bij af. Ik ga eindelijk eens aan mezelf denken. Hoe hard ik dit het afgelopen jaar ook heb geprobeerd, toch blijk ik het moeilijk te vinden om het ook echt te doen.

‘Waarom dit hele verhaal vooraf Ingrid?’, hoor ik jullie al bijna allemaal denken. Maar door deze doelen met jullie te delen hoop ik dat mijn motivatie om er ook echt werk van te maken alleen maar groter word. Als ik iets heb geleerd het afgelopen anderhalf jaar is dat ik niet bang moet zijn om hulp te vragen en ook te accepteren. Als ik het alleen zou kunnen, dan zou ik dit bericht niet schrijven…

Wat wil ik nou?

 • Opgeruimd staat netjes! Zodra het in mijn omgeving rustig is, zal ik hier vanzelf in mee gaan, zoals ik heb gemerkt. Het is dus tijd voor een flinke opruiming. Waar word ik gelukkig van? Waar kan ik niets meer mee? Zowel mentaal als fysiek is het tijd om de kast eens goed op te schonen.
 • The time to be happy is now. Blij zijn met mezelf is niet iets waar ik heel erg goed in ben. Mijn lichaam is altijd een van mijn grootste onzekerheden geweest. Tijd om hier wat aan te gaan doen. Ik wil trots op mezelf kunnen zijn en dit zelf ook echt geloven. Ik heb nooit echt in mezelf geloofd en ik vergelijk mezelf continue met anderen, waardoor mijn zelfvertrouwen niet is wat het zou moeten zijn en dit moet anders!
 • Do what I love! Dit jaar zal ik gaan afstuderen als schooljuf en een goede start is het halve werk. Dit is mijn droom sinds dat ik een klein meisje ben en ik ga het gewoon doen! Na 8 jaar studeren (rechten en PABO) ben ik er ook wel klaar mee en wil er ook klaar mee zijn! Hopelijk kan ik ooit mijn baan van juf combineren met hetgeen waar ik een enorme passie voor heb: fashion! Bij SheClothes heb ik het ontzettend naar mijn zin en elke dag is het werken weer een klein feestje (al heb je soms van die momenten…) en ik heb de leukste collega’s en baas die iemand zich kan wensen!  Let’s keep it that way!
 • Enjoy life! Ik heb al zoveel gave dingen mogen doen en ik weet zeker dat daar 1001 nog veel mooiere momenten bij komen. Ik wil genieten van alle mooie momenten en dit doen met alle mensen die me dierbaar zijn en dan vooral Jeroen. Vlak nadat we een relatie kregen kwam ik in de burn-out terecht en hij heeft me altijd gesteund door dik en dun, net zoals Nienke en alle anderen om me heen. Tijd om er samen met hen een groot feest van te gaan maken.

Na 10 keer het stuk overlezen, urenlang twijfelen en bang zijn voor alle reacties ben ik blij dat ik eindelijk toch de stap heb gezet en dit verhaal met jullie heb gedeeld.’The Best Version of Me’ is onder constructie…

9 gedachten over “Me: The best version of me!

 1. Ik vind het heel knap van jou dat je dit deelt op je blog. En ik weet zeker dat het heel goede stap is! Op je website moet je je ei kwijt kunnen, en wie weet haal je er wel raad, hulp of is het gewoon fijn om van je af te typen! Bepaalde dingen herken ik, heb zelf ook bij een psycholoog rond gelopen, wil ook tevreden zijn met mezelf etc. Ik heb eergisteren een liedje gehoord, en eigenlijk is dat wel het belangrijkste je leeft maar een keer en daar moet je dubbel en dwars van genieten! En alles eruit halen wat erin zit, maar dan wel zo dat je het voor jezelf bij kan benen hè 😉 En je bent al de allerbeste versie van jezelf, want er is maar 1 uniek exemplaar van en dat ben jij!

 2. Knuffel!
  Super goed dat je van je af geschreven hebt! Vergeet niet dat iedereen onzekerheden heeft, je ziet ze alleen niet altijd, helemaal normaal om dat te hebben. Het lijkt ook wel alsof dat op onze leeftijd allemaal veel meer is dan ‘vroeger’, als zorgenloze tiener he ;). Ook super om te zien dat je kiest om te doen wat je leuk vindt 🙂 moet je echt blijven doen, ik probeer dat ook zoveel mogelijk.

  1. Dankejewel! Ik vond het heel moeilijk om te delen, maar krijg zoveel positieve reacties, dat ik blij ben dat ik het gedaan heb!
   Onze leeftijd lijkt hier inderdaad veel meer last van te hebben als alle andere mensen, maar de verwachtingen van anderen over de mensen van onze leeftijd komen ook steeds hoger te liggen.
   Ik ga nu knallen dat laatste jaartje op school en eindelijk mijn blog bijhouden, want dat doe ik het allerliefste!

 3. Heel mooi om te lezen en zeker inspirerend. Ik kom altijd graag bij je shoppen en je bent een lieve mooie meid die mij altijd inspireert! En met een praatje en lach bijdraagt aan een leukere dag:)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s